تاریخچه گروه علوم دامی
به دنبال تأسیس دانشکده کشاورزی و دامپروری ارومیه (رضائیه) به عنوان اولین دانشکدهی دانشگاه ارومیه در سال 1348، گروه علوم دامی با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی فعالیتهای آموزشی خود را جهت تربیت نیروهای متخصص مورد نیاز بخش علوم دامی کشور آغاز بهکار نمود. مقاطع کارشناسی ارشد رشتهی تغذیه دام در سال 1382، رشتهی ژنتیک و اصلاح نژاد دام در سال 1386، رشته فیزیولوژی دام در سال 1386 و رشتهی پرورش زنبور عسل در سال 1395و مقطع دکتری تغذیهی دام در سال 1391 راه اندازی شدند. در حال حاضر، علاوه بر فعال بودن دوره كارشناسي علوم دامی 4 گرايش "تغذیه دام"، "ژنتیک و اصلاح نژاد دام" و "فیزیولوژی دام" ، "پرورش زنبور عسل" در مقطع كارشناسي ارشد و 1 گرايش "تغذیه دام" در مقطع دكتري فعال ميباشند.
اهداف آموزشی و پژوهشی گروه علوم دامی
این گروه در مقطع کارشناسی نیروهای متخصص مورد نیاز بخش دامپروری کشور تربیت میشوند. در این گروه آموزشی دانشجویان با دروس مرتبط با رشته شامل تغذیه، ژنتیک و اصلاح دام، فیزیولوژی، اصول بهداشت و بیماری های دام و طیور، ساختمان ها و تجهیزات و مدیریت پرورشی، آشنا میشود. فارغ التحصلهای این مقطع تحصیلی قابلیت های علمی لازم را جهت ورود به حرفهی پرورش دام و طیور و مشارکت در بخشهای اجرایی کشور به عنوان کارشناسان صنعت دامی کشور و نیز ادامه تحصیل در مقاطع علمی بالاتر را کسب میکنند. این گروه در مقاطع کارشناسی ارشد با ارائه دروس تخصصی مربوطه با گرایشهای تغذیه، ژنتیک و اصلاح، فیزیولوژی و زنبورعسل امکان تعلیم کارشناسان ارشد با گرایش تخصصی جهت جذب در مراکز پژوهشی و آموزشی و نیز کارشناس ارشد در واحدهای اجرایی و تولیدی کشور را فراهم می نماید. پذیرفتهشدگان مقطع دکتری این گروه در رشتهی تغذیه (دام و طیور) با گذران دروس تخصصی و مشارکت در طرحهای پژوهشی گروه قابلیت جذب در مراکز آموزشی و پژوهشی کشور به عنوان هیأت علمی و واحدهای اجرائی کشور را کسب میکنند.
اعضای هیات علمی گروه علوم دامی
در حال حاضر گروه علوم دامی 10 عضو هیات علمی شامل 1 استاد، 3 دانشیار و 6 استادیار دارد که در زمینه های تغذیه ی نشخوارکنندگان و طیور، ژنتیک و اصلاح نژاد دام، فیزیولوژی دام و زنبورداری مشغول به کار هستند.
امکانات و تجهیزات آموزشی و پژوهشی گروه آموزشی علوم دامی (مزرعهای و آزمایشگاهی)
I. ایستگاه آموزشی و پژوهشی گروه علوم دامی شامل
- بخش دامپروری
این بخش دارای یک واحد گاوداری شیری به ظرفیت 80 راس با 4 راس گاو فیستولا دار جهت کارهای پژوهشی و یک واحد پرورشی بز و گوسفند به ظرفیت 250 رآس برای اهداف آموزشی و پژوهشی، است.
- بخش طیور
این بخش دارای یک واحد آموزشی و پژوهشی مرغ گوشتی به ظرفیت 2000 قطعه (چهار سالن به ظرفیت هر کدام 500 قطعه)، یک سالن پرورشی مرغ تخمگذار به ظرفیت 8000 قطعه و یک سالن پرورشی بلدرچین به ظرفیت 1600 قطعه است. همچنین دو دستگاه جوجه کشی با ظرفیت 6000 تخم و یک سالن برای جوجه یکروزههای بلدرچین به ظرفیت 2000 قطعه وجود دارد.
- بخش زنبور
این بخش دارای یک واحد آموزشی و پژوهشی با 30 کندوی زنبور عسل و تجهیزات جانبی مورد نیاز پرورش زنبور عسل است.
II. آزمایشگاههای گروه علوم دامی:
- آزمایشگاه های تغذیه دام،
- آزمایشگاه ژنتیک و بیوتکنولوژی
- آزمایشگاه فیزیولوژی