چهارشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۳

شناسایی آلاینده نوظهور خاک توسط دانشجوی نخبه دانشگاه ارومیه (+فیلم)

در ادامه معرفی نخبگان دانشگاه ارومیه توسط روابط عمومی دانشگاه با همکاری صدا و سیما، اینبار صدا و سیما از فعالیت های خانم دکتر ماهرخ شریف مند دانش آموخته مقطع دکترای دانشگاه ارومیه که در زمینه شناسایی آلاینده نوظهوری در کودهای مرغی وجود دارد، تحقیق نموده است، گزارشی تهیه نموده است.

دانش آموخته مقطع دکترا در رشته مدیریت حاصلخیزی وزیست فن آوری خاک دانشگاه ارومیه بااشاره به اینکه در مقطع دکتری در مورد یک مسئله زیست محیطی مهم و آلاینده نوظهور که با سلامت انسان مرتبط هست تحقیق انجام شده است گفت:  در بررسی کودهای دامی بخصوص کودهای مرغی از آلوده بودن آنها به ترکیبات دارویی و میکروبی اطمینان حاصل شد و در پایان نامه دکتری وقتی این کودها را به خاک تحت کشت سبزیجات اضافه کردیم طبق آنالیز سبزیجات با دستگاه HPLC، آلاینده ها در گیاهان شناسایی شدند که بیانگر تهدیدی برای سلامت انسان هستند.

ماهرخ شریف مند با اشاره به اینکه میکروبهای موجود در کودهای مرغی منجر به بسیاری از بیماری ها در گیاهان زراعی و محصولات کشاورزی نیز می شود گفت: بیماری رایزوباکتریایی در سیب زمینی یا خیارمنجر به افت محصول از نظر کمی و کیفی و کاهش درآمد کشاورزان میشود از این رو از بین بردن آلودگی های میکروبی و آنتی بیوتیکی کود مرغی بسیار ضروری است.

وی افزود:در  مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد  هم تحقیقاتی در رابطه با اهمیت خاک و تاثیر آن بر سلامت جامعه انجام شده است.

ماهرخ شریف مند در مرحله پسادکتری، در مورد روشهای حذف یا کاهش این آلاینده‌های خطرناک از کودها, تحقیقاتی انجام داده  تا کودهای مرغی  قبل از ورود به خاک پاکسازی شده و سالم استفاده گردند.

در زیر گزارش صدا و سیما در این مورد را مشاهده نمایید: