جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

این گروه در سال 1344 با ایجاد دانشکده کشاورزی و دامپروری در سطح کارشناسی آغاز به کار نمود. در سال 1379 اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد پذیرفته شدند. در سال 1383 نام رشته به رشته مکانیک ماشین های کشاورزی با دروس جدید و سرفصل های مربوطه تغییر شکل یافت و در همان سال فعالیت در مقطع دکترای مکانیک ماشین های کشاورزی به تصویب وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری رسیده و در سال های 1384 و 1386 اولین و دومین دوره پذیرش دانشجویان دکترای مکانیک ماشین های کشاورزی انجام پذیرفت. اين در حاليست كه اين گروه بعد از دانشگاههاي تربيت مدرس و تهران سومين دانشگاه حائز شرايط جذب دانشجوي دكتري تخصصي به حساب مي آيد. در حال حاضر این گروه دارای حدود 200 نفردانشجوی کارشناسی، 35 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و 15 نفر دانشجوی دکترا مشغول به تحصيل می باشد.

گروه مهندسي مكانيك ماشينهاي كشاورزي در تمام ادوار كنكور كارشناسي ارشد و دكتري كشور در رديف برجسته ترين گروهها از نظر قبولي و رتبه هاي برتر محسوب شده است. امكانات آموزشي و تحقيقاتي متعددي از جمله كارگاه ماشين ابزار، ريخته گري، فلزكاري و جوشكاري، موتورهاي احتراقي، سيستمهاي هيدروليك، ماشينهاي خاكورزي، كاشت، داشت، برداشت و فرآوري محصولات كشاورزي، آزمايشگاه مكانيك خاك، آزمايشگاه پيشرفته مقاومت مصالح و مواد باعث شده است كه بستر بسيار مناسبي جهت تحصيل و يادگيري در طول دوره كارشناسي براي دانشجويان علاقه مند فراهم گردد.

همچنين سايت تخصصي كامپيوتر، آزمايشگاه بيوفيزيك و بيومكانيك مواد كشاورزي، آزمايشگاه تحقيقات خاك و ماشين، آزمايشگاه بيوانرژي و آزمايشگاه ابزار و اندازه گيري در جهت پژوهش و تحقيق در دوره هاي تحصيلات تكميلي گروه مهيا شده است. افزودني است كه امتياز نشر يك مجله علمي تخصصي از سوي وزارت علوم، تحقيقات و فن آوري تحت نام «علوم مکانیک در ماشینهای کشاورزی» اخيرا به گروه اعطا شده است كه بي شك گام موثري در راستاي ترويج و گسترش مرزهاي دانش در اين رشته مي تواند قلمداد شود.

گفتنی است در خرداد 92، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه به عنوان مرکز آزمون و تست ماشینهای کشاورزی منطقه شمالغرب از سوی مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی شناخته شد. توانمندیها و ظرفیتهای فراوان این گروه قطعا باعث خواهد شد برترینهای کنکورها و آزمونهای علمی، محل تحصیل خود را در آن انتخاب نمایند.