گروه تولید و ژنتیک گیاهی، به بررسی و بهبود عملکرد ژنتیکی و تولید گیاه در کشاورزی میپردازد که شامل مطالعه و تحلیل ژنوم، اصلاح ژنتیکی، اصلاح نژاد، بهبود عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیک و بیولوژیک، به زراعی و مدیریت صحیح مزرعه است. محققین این رشته با بررسی ساختار و عملکرد ژنتیکی، مطالعات مولکولی، فناوری های نوین مانند بیوانفورماتیک، تجزیه داده های حاصل از توالی یابی DNA، بیوتکنولوژی سعی در جذب منابع جدید برای پاسخ به نیازهای کشاورزان و عموم جامعه دارند. گروه تولید و ژنتیک گیاهی، اولین گروه ایجاد شده در دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه در سال 1344 میباشد که در حال حاضر تربیت دانشجو در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را بر عهده دارد. این رشته شامل گرایش ها و زمینه های فعالیتی بسیار گوناگونی می باشد که میتوان به ژنتیک و بهنژادی گیاهی، بیوتکنولوژی کشاورزی، فیزیولوژی گیاهان زراعی، اکولوژی گیاهان زراعی، علوم و تکنولوژی بذر، علوم علف های هرز، آگرو اکولوژی اشاره کرد. این گروه با وجود آزمایشگاه های مختلف ژنتیک، کشت بافت، فیزیولوژی، تکنولوژی بذر، ژنومیکس و مزارع تحقیقاتی، فعالیت در زمینه های مختلف علوم زراعی و تولید، بهنژادی و بیوتکنولوژی گیاهی و اجرای طرح های مختلف در گروه را بر عهده دارد. تربیت کارشناس، محقق و مدرس، گسترش دانش کشاورزی و کمک به اعتلای کشاورزی کشور اهداف آموزشی و پژوهشی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی را تشکیل می دهند.