امروز

جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

به همت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه و در راستای توسعه تعاملات صنعت و دانشگاه، نشست دورهمی صنعت و دانشگاه با موضوع چالش باقیمانده آلاینده های شیمیایی در محصولات کشاورزی در این دانشگاه به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
دکتر شفیعی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه ارومیه در این نشست گفت: باقیمانده آلا ینده های شیمیایی در محصولات کشاورزی و ارائه راه حل مناسب با حل این چالش، همیشه دغدغه فعالان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی بوده و هست، موضوعی که در این دورهمی دانشگاه وصنعت در دانشگاه ارومیه مورد بررسی قرار می گیرد.
دکتر شفیعی افزود:‌ در این نشست علل و راهکارهای ارتقای سلامت محصولات و توسعه صادرات بخش کشاورزی با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه ارومیه، متولیان اجرایی سازمان جهاد کشاورزی مسئولین سازمان نظام مهندسی-معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی-تولید کنندگان و توزیع کنندگان سموم و کودهای شیمیایی بررسی شد.
دکتر آرمیده عضو هیئت علمی گروه گیاه پزشکی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه علل و راهکار ارتقای سلامت محصولات و توسعه صادرات بخش کشاورزی توسط محققان دانشگاه ارومیه بررسی می شود گفت: این دورهمی و نشست با اساتید دانشگاه و کارشناسان کشاورزی و کشاورزان آثار بسیار مهمی در تولید محصولات عاری از سموم وکودهای شیمیایی خواهد داشت.
مهندس وحدت سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بااشاره به اینکه کیفیت و کمیت محصول، مستلزم وجود مقادیر کافی و متعادل از عناصر غذایی، در خاک و گیاه است گفت: به همین منظور کود‌ها و سموم کشاورزی که در اختیار کشاورزان قرار میگیرد توسط کارشناسان کشاورزی بازرسی می شود.
وی افزود: هرچند افزایش کمی تولیدات، سهم بسزایی را در افزایش امنیت غذایی ایفاد می کند، اما اطمینان از کیفیت و سلامت محصولات بخش کشاورزی برای مصرف کنندگان از اهمیت زیادی برخوردار است و تولید محصولات گواهی شده می تواند به عنوان گامی مهم دراین عرصه محقق شود که در سال زراعی جاری با هدف حمایت از تولید محصولات گواهی شده و استاندارد، طرح ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی اجرا شده است.
مصرف بی رویه کودهای شیمیایی وسموم موجب تجمع آلایندها درخاک ,متابع آب وافزایش آنها درگیاهان زنجیره غذایی انسان و حیوان می‌شود.